Filter

Freeze Dry Mandalina Nedir?

Freeze dry meyvelerin en sağlıklı şekilde kurutulması işlemidir. Lezzetinden ödün vermeyen kurutulmuş mandalinalar son derece sağlıklı olup hiçbir katkı maddesi içermemektedir. Geleneksel yöntemlere oranla meyve içeriğindeki sıvı miktarının neredeyse %99 oranında basınçlı bir ortamda meyveden uzaklaştırılmasıdır. İçeriğinde ilave şeker yerine sadece meyvenin özünde bulunan şeker miktarı bulunmaktadır. Freeze dry tekniği ile nemden uzaklaştırılan mandalinalar kıtır bir dokuya sahip olmaktadırlar. Dondurularak kurutulan mandalinalar nemden uzak tutulduğu müddetçe küflenme yapmaz ya da kıtır dokusunu kaybetmezler. Böylelikle uzun ömürlü dayanabilirler.

Dondurularak Kurutulmuş Mandalina Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Freeze dry yöntemi ile dondurularak kurutulmuş mandalinayı alırken;
• Ürünün son kullanma tarihine,
• Ürünün nem oranına,
• Ürünün dokusu ve yapısına,
• Ürünün paketlenmiş olmasına, (açıkta satılan ürün dışarıdan nem alacağı için bozulma gösterebilir)
• Üründe herhangi bir renk değişiminin gözlemlenmemesine,
• Ambalajının çok fazla buzlanma yapmamış olmasına,
• Uygun koşullarda saklanmış olmasına,
• Ürünün kokusuna dikkat edilmelidir.

Dondurularak Kurutulmuş Mandalina Nereden Alınır?

Her mevsim geçerli olacak şekilde kendi mevsiminin kalitesini ve tadını taşıyan kurutulmuş mandalinalarımıza ulaşmanız çok kolay. www.wirm.com.tr adresli internet sitemizden birbirinden lezzetli geniş yelpazeli en uygun fiyatlı kuru meyvelerimizi sepetinize ekleyerek sipariş vermeniz yeterli olacaktır.
Dondurularak Kurutulmuş Mandalina Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Yaklaşık olarak 10 kilogram yaş mandalinadan 1 kilogram kuru mandalina elde edilmektedir. Kurutulmuş olsa dahi lezzetinden ve besin değerlerinden ödün vermeyen kurutulmuş mandalinalar 100 gramlık paketler halinde el değmeden hazırlanır. Kurutulmuş mandalina fiyatı üretim esnasındaki maliyeti üzerine en uygun fiyat belirlenip raflarda uzun ömürlü kalması sağlanmaktadır.

Freeze Dry Mandalinanın Faydaları Nedir?

Meyve tabaklarımızdan eksik etmediğimiz vitamin deposu mandalinanın faydaları geniş bir yelpazedir. Saymakla bitiremeyeceğimiz bu faydaların bir kısmını aşağıdaki listemizde bulabilirsiniz.
 İçeriğinde bol miktarda bulunan flavanoidler sayesinde kan değerlerini düzenler. Kötü kolesterol değerinin düşmesini sağlar. Bu yüzden uzmanlar tarafından düzenli miktarda tüketilmesi önerilir.
 Kalp ve damar sağlığına zengin içerikleri sayesinde iyi gelmektedir.
 B vitamini ve C vitamini takviyesi ile soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
 Vücudun direncini arttırır.
 Yaz aylarındaki güçlü aynı zamanda bir o kadar da zararlı olan güneş ışınlarına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
 Cildin diri, sağlıklı ve parlak olmasını sağlar.
 Yemek borusu, mide, kolon, akciğer ve meme kanserine koruyucu bir kalkan oluşturup kansere karşı bizleri korur.
 Bol miktarda potasyum deposu olan kuru mandalinalar kan basıncını düzenleme etkisi bulunmaktadır. Bu sayede yüksek tansiyon hastaları için şifa kaynağıdır.
 İçeriğindeki potasyum minareli sayesinde kemik erime hastalığını önler. Aynı zamanda gelişim çağındaki çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır.
 Vücuttaki enfeksiyonunun atılmasına yardımcı olur.
 Uzun süre tok tutma özelliği bulunmaktadır.
 İçerdiği lif miktarı sayesinde sindirim sistemini düzenleme etkisi vardır.
 Sinir ve stresli durumlara karşı sinir sistemimizin rahatlamasına yardımcı olur.
 Böbrek dostu olan kurutulmuş mandalinaların idrar söktürme özelliği bulunmaktadır.
 Kabızlık sorunu yaşayanlar için bir ilaç denebilir.
 Hazımsızlığı giderir, ödem attırır.
 Vücudumuza enerji verir.
 Anlık kazalarda oluşan küçük kesiklerin iyileşmesine yardımcı olur,
 Başka besinlerle yenildiğinde diğer besinlerdeki demir miktarının emilip kana geçmesini sağlar.

Kurutulmuş Mandalina Nasıl Yapılır?

Kış aylarında meyve tabaklarımızda mutlaka yer alan meyvelerden biri de mandalinalardır. Özellikle de C vitamini deposu olup grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarının düşmanı sayılan bu meyveyi kendi mevsiminin kalitesinde dondurarak kurutuyoruz. Uygun ortam basıncı sağlanarak mandalina içindeki sıvı oranı meyveden uzaklaştırılıp sadece içerdiği şeker miktarı ile kurutulmaktadır. Böylelikle kıtır bir doku elde edilir. Diğer kurutma işlemlerine oranla meyve boyutunun orijinal oranda kalması sağlanır. Aynı zamanda meyvede herhangi bir kararma ya da renk değişimi görülmemektedir. Meyve cipsi de diyebileceğimiz bu ürünümüzü çocuklarınıza çekinmeden yedirebilirsiniz.

Kurutulmuş Mandalina Nerelerde Kullanılır?

Kurutulmuş mandalina kullanım alanı olarak geniş bir yelpazesi bulunan bir meyvedir. Tatlı tuzlu birbirinden değişik tatlarda kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları listemizde mevcuttur.
 Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi boğazımızı yumuşatan bitki çaylarımıza hem tadını ve aromasını verir hem de tek başına çayı yapılabilir,
 Detoks sularınıza katabilirsiniz,
 Pasta, kek, cheesecakelerinizin dekorunda kullanabilirsiniz,
 Mandalina reçeli ya da mandalina marmelatı formunda tüketebilirsiniz,
 Kahve içimi yanında son derece iyi bir çeşit olarak tercih edilebilir ya da kahve içine aroma olarak koyulabilir,
 Hoş aroması sayesinde lokum yapımında kullanılabilir,
 Yaz aylarının serinletici lezzetlerinden olan smoothie ve limonata içeceklerine eşlik edebilir,
 Tartlarınızın üzerinde jöle formunda yer alabilir,
 Kereviz yemeğinin tadının yumuşaması için bu yemekte yer alabilir,
 Mısır ya da tahıl gevreğinin içine koyulabilir,
 Çocukların en çok sevdiği dondurmalara aroma verebilir,
 Spor öncesi ya da sonrası sağlıklı bir atıştırmalık olabilir,
 Yoğun iş temponuzda size enerji vermek adına çantanızda bulundurabileceğiniz hafif bir lezzet olabilir,
 Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı savaşınızda size güç verebilir,
 Puding ya da kremaların içine ekleyebilirsiniz,
 Keklerin ya da kurabiyelerin iç dolgu malzemesi olarak kullanılabilir,
 C vitamini ve E vitamini içerdiğinden dolayı kozmetik ürünler içeriğinde firmalar tarafından kullanımı tercih edilmektedir,
 Zengin mineral ve vitaminleri sayesinde beyazlayan saçlardan kurtulmak için tercih edilir,
 Mis kokusu yüzünden kolonya ve parfüm yapımında da kullanılmaktadır,
 Yine mis kokusu ve yağ çözücü etkisinden dolayı birçok deterjan içeriğinde de kullanılmaktadır,
 Parfe ve sorbe yapımında kullanılır,
 Acı diyebileceğimiz bitter çikolataların içeriğinde bulunabilir,
 Turunçgiller familyasından olan mandalinalar granolalarda ya da yulaf barlarında tercih edilebilir,
 Tatlıların şerbetinde reyha vermesi için işerbetin içine birkaç dilim atılması yeterli olacaktır,
 Kilo vermek isteyenler için ara öğün olarak tercih edilebilir.

Kurutulmuş Mandalina Nasıl Yenir?

Kıtır dokusu sayesinden meyve cipsi olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz kahvaltılık ürünleriniz olan müsli, tahıl gevreği, yulaf gibi ürünlere eşlik eder. Ya da az bir şeker takviyesi ile reçel ya da marmelat formunda tüketebilirsiniz. Soğuk içeceklerinize eşlik edecek buz küplerinin içinde yer alabilir. Son derece hafif sayılan ve son derece doğal olan ürünümüz sizler için sağlıklı atıştırmalıklar olabilirler. Çocuklarınızın beslenmesinde yer alacak kurutulmuş mandalinalar aynı zamanda yoğurt ya da dondurmalarında da yer alabilir. Detoks sularınıza tat ve aroma verebilir.

Kurutulmuş Mandalina Kaç Kaloridir?

Zengin içerikli, C vitamini deposu, hastalıklara karşı bize güç ve kuvvet veren bu şifalı meyve kurutulma aşamalarından geçtikten hemen sonra 100 gramlık paketler halinde satışa sunulmaktadır. İlaç yerine geçen kurutulmuş mandalinamızın besin değerleri ( 100 gram için ) aşağıdaki listemizde mevcuttur;
 İçerdiği enerji miktarı 1615/386 kJ/kcal dır.
 Yağ oranı 1,9 gram bu miktarın 0,4 gramı doymuş yağ oranıdır.
 Karbonhidrat değeri 88 gram olup 45 gramı şekere aittir.
 İçeriğinde 11,6 gram lif bulunmaktadır.
 Protein oranı 5,3 gramdır.
 Tuz miktarı 0,08 gramdır.