Filter

Freeze-Dry Çilek Nedir?

Geleneksel yöntemlere kıyasla çileğin orjinaline en yakın lezzet kaybı yaşanmadan, besin değerlerinde kayıp yaşanmadan ve içeriğindeki proteinin yapısının bozulmadan en doğal halinde kurutma işlemine freze dry kurutma işlemi denir. Freeze dry kurutma sayesinde çileği dondurarak ve doğru ambalajlanıp uygun koşullarda saklanması ile yaklaşık 20-25 yıla kadar dayanabilirler. Freeze dry yöntemi ile dondurulan çilek hiçbir katkı maddesi içermez aynı zamanda şeker ilavesi de yoktur. Su oranı bakımından yüksek olan meyveler listesinde bulunan çilek %92 oranında su bulundurmaktadır. Freeze dry kurutma işleminde uygun koşullarda ortam basıncı düşürülerek bu sıvı miktarı meyveden uzaklaştırılır. Bu işlem sonucunda meyve geleneksel yöntemlerle kurutulan meyvelere nazaran daha az kararma gösterir ve yine geleneksel yöntem ile kurutulan meyveye göre boyutunu korumaktadır. Elde edilen ürün kuru ve gevrek bir yapıdadır ayrıca her tadımınızda konsantre meyve aromasını hissedeceksiniz. Sizler için hem dilimlenmiş hem de bütün formunu korur halde kullanım kolaylığı sağlamak açısından iki türlü hazırlanmıştır.

Dondurularak Kurutulmuş Çilek Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Freeze dry yöntemi ile dondurularak kurutulmuş çileği alırken;
• Ürünün son kullanma tarihine,
• Ürünün nem oranına,
• Ürünün dokusu ve yapısına,
• Ürünün paketlenmiş olmasına, (açıkta satılan ürün dışarıdan nem alacağı için bozulma gösterebilir)
• Üründe herhangi bir renk değişiminin gözlemlenmemesine,
• Ambalajının çok fazla buzlanma yapmamış olmasına,
• Uygun koşullarda saklanmış olmasına,
• Ürünün kokusuna dikkat edilmelidir.

Dondurularak Kurutulmuş Çilek Nereden Alınır?

Yaz aylarının en sevilen meyvesi çileğe artık her mevsim ulaşabilirsiniz. Çok seveceğiniz ve vazgeçilmeziniz olacak bu ürünümüze www.wirm.com.tr ‘den kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Dondurularak Kurutulmuş Çilek Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Yaklaşık değerlerde 12 kilogram taze çilekten 1 kilogram kurutulmuş çilek elde edilir. Kurutulmuş çilek fiyatı uygun porsiyon gramajlarına göre paketlendikten sonra ürünün maliyeti üzerine belirlenen en uygun teklif ile satışa sunulur.

Freeze-Dry Çileğin Faydaları Nedir?

Kurutulmuş çileğin faydaları saymakla bitmez. İçeriğindeki besin değerleri sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasında büyük oranda rol oynar. Hayatımızın her anında yaşadığımız stresli durumlara karşı savaşmamızda en iyi takım arkadaşı olabilir. Aynı zamanda kanı temizler, ağızda oluşan kötü kokuyu engeller, diş etlerini güçlendirir ve dişleri beyazlatma etkisi vardır. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Çilekte bulunan magnezyum, bakır, potasyum, demir ve fosfor mineralleri sayesinde kan dolaşımını düzenler. Günde bir avuç kurutulmuş çilek tüketmek yüksek kolesterolü düşürür. Kurutulmuş çilek metabolizmanın hızlanmasında etkilidir bu sayede kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Kurutulmuş çilek içinde 25 ten fazla antioksidan bulundurur. İçerdiği yüksek miktardaki antioksidan ve C vitamini sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturur. Karaciğer ve romatizma hastalarının tedavisinde tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsakta oluşan kurtlardan kurtulmak için tüketimi önemlidir. İdrar söktürür. Düzenli tüketimi ile cilt kuruluğuna iyi gelmektedir. İçerisinde K vitamini, B vitamini ve C vitaminini yüksek oranda bulundurur. Bunun yanı sıra B1 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, B5 vitamini, B2 vitamini ve E vitaminini içerir. Zengin vitamin içeriği ile hem saçların sağlığı hem de cilt sağlığı içinde önemli oranda rolü vardır. Bunun için birçok kozmetik ürün üreten firmalar rujlarda, cilt maskelerinde, duş jellerinde ya da şampuanlarda tercih etmektedirler. Aynı zamanda ayak bakımı olan pedikürde çeşitli karışımlarla kullanılabilir ya da peeling yaparken tercih edebilirsiniz. Kurutulmuş çilekli çay tüketimi şişkinliğinizi azaltmada ödem atmanızda yardımcıdır. K vitamini, potasyum ve magnezyum sayesinde kemiklerin gelişmesinde önemli rol oynar.

Kurutulmuş Çilek Nasıl Yapılır?

Taze çileğin buzdolabında saklanma süresi maksimum üç gündür. Bu süreden sonra çilekte bozulmalar gözlemlenir. Ama dondurularak kurutulan çilekler 1 seneye kadar saklanabilirler. Bu sayede yaz aylarının vazgeçilmez ve en çok tercih edilen meyvesi olan çileğe artık istediğimiz her mevsim ulaşabiliriz. Dondurularak kurutma işlemi sayesinde protein yapısı bozulmadan çilek içeriğindeki sıvı miktarı %99 oranında uzaklaştırılır. Tabi bu işlem ortam basıncının düşürülmesi ile sağlanır. Dondurularak kurutulan meyveler besin değerlerinin yaklaşık olarak %98 ini korumaktadırlar. Freeze dry yöntemi ile kurutulan çileğin uygun koşullarda saklanması çileğin tüketim süresini uzatmaktadır.

Kurutulmuş Çilek Nerelerde Kullanılır?
Güçlü koku ve aroması olan çileğin kullanım alanı da oldukça geniştir. Yükte hafif olan bu ürünümüz her an yanınızda sizlere eşlik edebilecek en kapsamlı takım arkadaşıdır. Dilerseniz nerelerde takım arkadaşlığı yapabilir aşağıdaki listemizden inceleyebilirsiniz.
• Meyve suyu yapımında hoş tat ve kokusuyla kullanılabilir,
• Pasta, tart ve keklerin dekor ürünü olabilir aynı zamanda iç dolgusunda bulunabilirler,
• Lezzetli cheesecakelerin üzeri için çilek jölesi yapımında kullanılabilirler,
• Sabah kahvaltılarında tercih edilen tahıl gevreği, müsli ya da granolalarda,
• Yoğurt, süt ve dondurmalarda lezzet vermesi için kullanılabilirler,
• El yapımı çikolataların içeriğinde,
• Son derece masum olan ilave şeker ve katkı maddesi olmayan kurutulmuş çilek sağlıklı bir atıştırmalık olabilir,
• Kuruyemişlerin yanında tercih edilebilir,
• Fırında kurutulup mikserde toz haline getirip çeşitli tatlı yapımlarında aroma ve tat verici olarak kullanılabilir,
• Süt ve yulaf birleşiminin yavan tadını zenginleştirebilir,
• Kış aylarında yapılan bitki çayları içerisinde tat vermek için kullanılabilir,
• Pastalarda en çok kullanılan kremşanti içerisinde kullanılabilir,
• Püre haline getirilip marmelat elde edilebilir,
• Doğal renklendirici olarak kullanılabilir,
• Spor salonunda yanınızda bulundurabileceğiniz hafif bir atıştırmalık olabilir,
• Yoğun çalışma temposunun ardından keyifli molalarınızda sizlere eşlik edebilirler,
• Yükte hafif olan kurutulmuş çilekler seyahatlerinizde yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar olabilirler,
• Kahve keyifleri yanında misafirinize ikram edebileceğiniz değişik tatlardan biri olabilir,
• Milkshakelerde, limonatalarda ve sodalarda tat verici olarak aynı zamanda buz küpleri olarak da eşlik edebilirler,
• Pastanecilik sektörünün gözdesi olan çilek şurubu yapımında,
• Özellikle de ramazan aylarında tercih edilen komposto yapımında,
• Kahvaltı sofralarımızdan eksik etmek istemediğimi çilek reçeli yapımında kullanılabilirler.

Kurutulmuş Çilek Nasıl Yenir?

Dondurularak kurutulmuş çilek için herhangi bir ön hazırlık gerekli değildir. Ürün tamamen hijyen koşullarında hazırlandığından dolayı temizleme ya da ayıklama işlemine de gerek duyulmaz. Hemen tüketim için ya da tazeliği için ürüne bir miktar su ilavesi yapmanız yeterli olacaktır. Dondurularak kurutulan çilek sizlere birçok alternatif sunmaktadır. Çocuklar tarafından çok sevilen çilek pasta süslemelerinizde size yardımcı olacak en iyi üründür. Yaz aylarının serinletici tatlarından biri olan dondurmalarınıza aroma ve tat verebilir. Kek ve pastalarınızda hem iç dolgularında hem de dekorlarında yardımcı olabilirler. Müsli, granola veya tahıl gevreği tüketimindeki yavan tadı zenginleştirebilir. Süt, yoğurt ya da pudinglerde aroma vermesi için tercih edilebilir. Ev yapımı çikolataların içeriğinde bulunabilirler. Dilerseniz fırında daha da kurutup mikserden çekerek toz haline de getirebilirsiniz.

Kurutulmuş Çilek Kaç Kaloridir?

100 gram için belirlenen besin değerinde kurutulmuş çileğin kalorisi 1498/358 kJ/kcal dır. Bunun yanı sıra içeriğinde 0,9 gram oranında yağ bulundurmaktadır. Bunun 0,2 si doymuş yağdır. Aynı gramaj için geçerli olarak 87 gram karbonhidrattan 58 gramı şekere aittir. Aynı zamanda 13,1 gram lif, 4,9 gram protein ve 0,01 gram tuz bulundurmaktadır.